_DSC9211-2.Mobilen

Knippla

Knippla. En liten ö i den Bohuslänska skärgården. Syd om Marstrand och nord om Orust och Hönö. Orust kan man inte säga utan att dra lite på "r:et".  O:et skall också vara djupt uttalat med en mun formad för vissling. Då blir det go:teborska! 

Bilden är tagen i Knippla hamn. Hamnen är inte större än att två - tre båthus får plats på kobben. Och bryggan. Motivet korresponderar med många kända bibelsammanhang. Fiske - människofiske. Huset på klippan kontra på lös sand. Husens ägare verkar kämpa en ojämn kamp för att hålla båthusen kvar. Lite oroväckande och resignerat, faktiskt. Varenda sten och bräda ser ut att vara nödvändig för husets bestånd. För att inte säga avhängigt.
( klicka på bilden )

 Vi uppmanas i Guds ord att också i vårt andliga liv arbeta på vår frälsning. Kitta dina andliga fönster! Surt, bräckt otrosvatten kommer annars bryta ner din inre miljö och ditt andliga liv blir ohälsosamt. Ja, på samma sätt kan tron bli hårt ansatt av väder och vind i den andliga sfären. Men skulle skalskyddet raseras så står det ändå på klippan. Det är din ljuva hemförsäkring. Klippan är Kristus! Det är det helt avgörande. Hoppet är aldrig ute i ogjort väder.

Slitet, pittoreskt och charmigt. Öarna i den Bohuslänska skärgården har haft fina besökelsetider av Gud. Det visste Manfred på Klädesholmen. Gud kommer när Han vill! Han kommer snart. Det är den stående provokationen. 

 

Etiketter: knippla

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln