_DSC9211-2.Mobilen
loading...

Evangelisationen i dag

I dag blev det fem och en halv timma ute i folkvimlet. Mellan klockan 11.00 och 16.30 stod jag där i korsningen Gamlabrogatan - Drottninggatan.

Här några miljöbilder. Det var inte så många människor på förmiddagen när jag kom men det blev fler senare. Åtta stora "lejonsuggor" vaktar i korsningen. Den här gatan har varit med om förskräckliga saker.

Det var endast en enda flyers som jag såg någon kastat på gatan. De som är öppna för evangelium tar verkligen med sig sin traktat och de som redan läst på plakatet har i någon mån redan bestämt sig. Men jag känner att det finns en längtan därinne hos människorna. Många är också besvikna. Så upplever jag det. Men Jesus sa; "Kom till mig alla ni som arbetar och är betungade, så skall jag ge er ro." Frid och ro till själen.

I dag fick jag inte tala med så många. Några var i nöd. Jag ber för dem. Och väldigt många kristna kom fram och bekände sin tro och tillhörighet till Jesus. Det är alltid lika uppmuntrande. En ung kvinna frågade om hon fick ta med sig en bunt som hon ville dela ut i sitt sammanhang. Så fint!

Jag vet inte om jag ensidigt sår eller om jag också plöjer. Självklart så är det ett utsäde men jag upplever också att det är frågan om att plöja. Marken är hård.

Människorna behöver få syn på en personlig Jesus som vill människans väl - långt bort från alla krav.

Arbetet fortsätter!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln