_DSC9211-2.Mobilen

A.A Allen

A.A Allen växte på tidigt 1900-tal upp i ett alkoholisthem. Det var fattigt och eländigt. Det var ett hem som inte fungerade ur några aspekter. När Allen var 14 år fick han nog. Hemmet hade inget mer gott att erbjuda honom. Han flydde.

Men Allen blev frälst och en djupt medkännande kristen. Allen åkte sedan runt i hela USA tillsammans med R.W Schumbach och hade tältmöten. Hans sätt att tillämpa evangelium blev stilbildande för hela den övriga kristna världen. Den är väldigt lik Jesus och lärjungarnas primära verksamhet. En standard.

Till Allens möten kom människor som var plågade och som inte hade någon annanstans att gå med sina behov. Sjuka och sargade. Det här är det basala i evangelium. Evangelium som betyder det glada budskapet. Evangelium om Jesus!

https://www.youtube.com/watch?v=CCMDqYbNS4g

 

Tänk så mycket vi håller på med som är sekundärt. Vi helgar metoder och förhållningssätt i livet som inte har någon som helst betydelse för evigheten. Gång på gång går vi i formalismen fälla. Tillbaka till det ursprungliga uppdraget!

Kvalitèn är undermålig i dessa inspelningar men det är en tydlig kontrast till alla helgmålsböner vi är vana vid idag. Vi saknar kraft. Kraften! Den helige Ande.

Vad är det som gör att Allen inte kan stå still ett enda ögonblick på dessa filmer? Fundera på det. Det är mer än en fråga om temperament. Han är så full av Guds kraft att han behöver uttrycksmedel som han saknar i sig själv. Är det inte så?

Evangelium, Guds kraft till frälsning!


( Jag tog bara ett av alla de program som ligger ute på YouTube. Det finns fler exempel även med också avlidne evangelisten R.W Schumbach.) 

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln