_DSC7559Thommy4.MOBIL

Tillbaka i Sverige

( klickbar bild ) ( klickbar bild )

Jag och min hustru har varit i Asien ett par veckor. Ja, det är inte jag och hon på bilden. Riktigt så gamla är vi inte ännu. Paret på bilden som satt där ovetandes om min närvaro visste inte hur fint de byggde upp min bild med den totalt havererade bänken som rekvisita. Ett stöd i livet! Och bänken höll. Vi satt själva där emellanåt under palmen och såg ut mot havet där longtailbåtarna for omkring som italienska vespor i viken. Det är alltså ingen elefant som satt ner foten där till höger utan det är foten av en palm. Det var mycket varmt i Thailand. Mars är i senaste laget för att resa dit. Sällan var temperaturen under +35 grader.

Vi har bestämt varit i Ao Nang öster om Puket. Närmaste största orten är Krabi. Vi har varit där förut. Men nu verkar det som om Ao Nang håller på att förlora sin ursprungliga charm. Staden växer så det knakar. Väldigt mycket turism numera. De muslimska trostillhörigheten ökar i regionen - som i hela världen för övrigt. Det märkte man tydligt. Man har också byggt en stor moske på platsen och böneutroparen stjäl ljudutrymme i den annars så buddistiska miljön. Lite ovanligt för Ao Nang som vid tidigare besök uppvisat en entydig buddistisk religiös tillhörighet, till skillnad från grannlandet Malaysia där majoriteten är muslimskt troende.

Den som vill starta ett evangeliskt arbete i Thailand har goda förutsättningar. De ekonomiska hjulen rullar i hög fart där borta och investeringar man gör där nu kommer att genererar sig själva. Men evangelium har inget med kapitalism att göra. Det får jag påminna mig själv om emellanåt. Den goda kampen som bibeln kallar den. Kampen för tron och det glada budskapet.

Får se om jag kan leverera någon bild ytterligare på denna sida framöver.

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Nina » Gud är inte oordningens Gud:  ”Mycket bra skrivet. Det kastade ljus över mina tankar kring vad bibelordet egent..”

  • Jimmy » Tiden är kort !:  ”Tack för att du försökte, verkar dom det går ev att köpa en skiva. Är till en ko..”

  • Thommy » Tiden är kort !:  ”Hej Jimmy! Det skulle vara om du hittar någon mindre kår hos Frälsningsarmen, p..”

  • Jimmy » Tiden är kort !:  ”Hej, blev ombed av en äldre norsk släkting att leta efter sången tro på gud av E..”

  • Thommy » Han kommer snart ! / Pelle Karlsson:  ”- Tack för dina fina ord, S. Anderberg.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln