_DSC9211-2.Mobilen

Rörstrandskyrkan

"Den som tror och blir döpt skall bli frälst, men den som inte tror skall bli fördömd." (Matteus 16:16)

I dag uppger tidningen DAGEN att Filadelfiakyrkan i Stockholm, som också går under namnet Rörstrandskyrkan, i en röstning sagt ja till att spädbarns döpta skall kunna bli medlemmar i kyrkan. Vi är nu bara ytterligare en röstningsomgång ifrån ett förverkligande. Det är inte längre Guds ord som är normgivande för kyrkan.

Vuxendopets betydelse kommer naturligtvis med den här utvecklingen att upphöra med tiden. Det är den logiska konsekvensen - för varför döpas två gånger om man redan är upptagen i gemenskapen genom spädbarnsdop? Det blir en inbyggd motsättning. Och bibeln känner bara till ett dop.

Bibeln är tydlig. "Den som tror och blir döpt, skall vara frälst." I nämnd ordning - för ingen låter sig döpas om man inte tror. Det vore mer än konstigt. Och ett spädbarn kan inte tro. Ett spädbarn hör Guds rike till och måste själv när barnet växt upp till mogen ålder ta ett eget beslut i dopfrågan. Spädbarnsdop är med samtidens ögon sett ett kyrkans övergrepp, vill jag hävda. En kyrkans ritual som inte har med Jesus barnvälsignelse att göra.

Det framgår med tydlighet i skriften hur frälsningens väg är utstakad. Vad står det i Efesierbrevet? ; en Herre, en tro, ett dop, en Gud, som är allas Fader." (Ef. 4:5) Ett dop! Inte två.

Filadelfia, som har namnet om sig att "ha bevarat Jesu ord " i Uppenbarelseboken har hamnat utanför bibelns lära och får istället benämningen "att ha namnet om sig."... Det är budskapet till församlingen i Laodicea. En mycket allvarlig utveckling. 

Håll dig till bibeln, till Guds ord. Det gav oss Herren för att vi inte skulle gå vilse i tiden. Håll dig till kristna som delar bibelns syn på trosfrågor och dela deras gemenskap.

Vi behöver i sanning en lokal i Stockholm, vänner! Kyrkan håller på att urarta i allt väsentligt.

Jag vill citera några ord av A.W Tozer här. Det är tänkvärda ord.

"THE DEVIL IS A BETTER THEOLOGIAN THAN ANY OF US AND IS A DEVIL STILL."

A.W Tozer

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Elena » I den Helige Andes tjänst!:  ”Ja, heliga anden behöver oss som redskap ”

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln