_DSC9211-2.Mobilen

Brandkåren i New York

Det är väl ingen yrkesgrupp som blivit så hjälteförklarade som brandkåren i New York. Det är fortfarande de som avlider i sviterna efter det byggdamm dom inandades och rökpartiklar de drog i sig under "nine eleven". Det är också ett oljud som hör till stadsbilden med alla dessa olika utryckningsljud som bilarna kan prestera.

Monterade man ner alla höghus i New York till trevåningshus och relaterade de åtta miljoner människor och ytorna som det handlar om, till en småstad, skulle den bli enormt stor till ytan. Inget att undra på att man hela tiden hör dessa ständiga utryckningar. De är också veritabla bergsbestigare de här killarna.

Den här patrullen stötte jag på i Chelsea. De tog en kopp kaffe i solskenet men höll sig nära och i bilarna. Killen i bilen fick syn på mig där jag satt på utomhuscafet. Jag ropade på honom utan att resa mig och tog några bilder. Jag tyckte hans leende var så amerikanskt - vad det nu är för någonting. Jag lät därför hans ansikte förbli opersonifierat i bilens skugga men lät hans vita tänder skina ikapp med solen. Precis som bilden togs. En härlig bild, tycker jag. Plötsligt hoppade de andra in i bilen och utryckte.

(Klicka gärna på bilderna. De skall kunna ses ordentligt på större skärmar.)

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln