_DSC9211-2.Mobilen

Nikon 300 mm 2,8 VR II

Häromdagen fick jag hem mitt Nikon 300 mm 2,8 VR ll objektiv. Det är en gammal dröm att kunna fotografera med ett sådant högpresterande objektiv. I fågelsammanhang är det i kortaste laget men jag har fotat både sparvuggla och duvhök med en kortare optik, så förutsättningarna är snäppet bättre. Dessutom - som på bild - har jag en extender som förlänger räckvidden till 600 mm. 

Optiken är kanske ett av Nikons skarpaste och är utomordentligt för bröllop, etc. Man kan ta de där knivskarpa bilderna med bokeh. Sedan lägger man ett tunt, väl valt lager med soft över. Då uppstår skimmer i högdagrarna.

Men blanda inte in den fina tekniken med bilden på mig själv här. Den är tagen med en mobiltelefon och selfiepinne. Vidare la jag lite vinjettering för den uppfyllda drömmens skull. Ibland är det allt man behöver. En mobiltelefon!

Idag har jag tänkt på Jesus ord till rövaren på korset. Jag måste få ha den berättelsen lite för mig själv innan jag delar den med er - utan att för den skull verka märkvärdig. Det finns underströmmar av kraft i berättelsen. Det är många uttryck i förståelsen av den berättelsen. Jag får invänta dispositionen. Så akademiskt... Den måste födas!!

Herren är god! Han är härlig.
 

Etiketter: nikon 300 mm 2,8

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Kommentarer

Bloggarkiv

Kommentarer

Etikettmoln