_DSC9211-2.Mobilen

Älgar & åsnor och höga hästar

Det har blivit lite av en "evangelistens dagbok" detta forum. Det har utvecklat sig så. Jag tror att den mänskliga sidan - även om vi alla är olika - kan öppna upp och inspirera andra. Att bana väg för möjligheter! Är våra liv otillgängliga och akademiska så sitter vi på för höga hästar.

På onsdag vill jag planera in en ny evangelisationsdag, om ingen älg ställer sig i min väg som sist, vill säga. Jag kom för sent till Herrens arbete på stan förra gången. Men det ordnade sig ändå. Ja, profeten Bileam blev också han förhindrad en gång. En åsna blockerade hans väg på Herrens befallning. Men Bileam var ute i fel ärende. Och hinder kan uppstå ändå. Från förmiddagen och framåt vill jag ihärdigt evangelisera. En längtan dit ut, så omistlig. Mycket är väderberoende, så klart. 

Jag drömmer om att en dag så är vi så många som går ut i evangelisationen tillsammans att vi intar hela "Vete-Katten Bakfickan" på Gamlabrogatan för frukost, innan vi går ut med flyers efter en kraftig bönestund. De har en liten brödbutik med kafé där. Den ligger bakom den stora Vete-Katten från tidigt 1900-tal. Nära och gemytlig. Ja, vi kanske får abonnera lokalen vissa bestämda dagar så vi får plats. Emellanåt fikar jag där själv innan jag startar evangelisationen. Jag och Herren på tu man hand. 

Jag fick tipset att skaffa kläder med batteridrivna värmeslingor även uppladdningsbara via USB. Jag googlade på produkterna och fann handskar med silikonbeläggning på fingrarna som gör att man lätt kan greppa tunna flyers i kylan utan att behöva ta av handskarna. De värms upp till +40 grader. De måste jag ha! Vi går ju mot vintern. Det är inget hinder. Ohh...evangelisten känner sig nu redan inspirerat oövervinnerlig!  Jag har tio-tjugo år på mig att göra det sista för Herren innan jag flyttar hem till Gud. Min pastor som är hemma hos Herren nu var en gudsman och han sa tidigt och ofta; "Var inte resultatstyrd. Var målinriktad." Det är en devis som jag tagit till mig. Det är själva kraniet i en evangelists karaktär. Vi brukar kalla det för pannben. I världen ska allt ge avkastning genom omedelbara, mätbara resultat. Men en såningsman får lära sig att vänta på skörd.

Vänner! Vad står det skrivet om de som återvände från Babylon till Löfteslandet? Hör ni mig?! Besjungna rader. De gick drömmande! Vad drömde de om? De drömde det som Herren hade förberett för framtiden, naturligtvis. Mardrömmar lever vi i på daglig basis i en värld av sprängdåd, ondska och hot. Världen som är i den ondes våld. Han som ska sitta längst ned i avgrunden, i den framtida eldsjön där ingen lindring kommer att ges. Sela.

Guds drömmar drabbade Josef. Här vill mitt inre tala oplanerat i tungor. Men jag kan inte bokstavera Kanaans nya tungomål. Orden kommer för snabbt och intensivt. Kraften de är fyllda av gör att de lätt förångas. Man blir kvar helt hänryckt. 

Men verkligheten var mardrömmar också för Josef. Och visionen var till sin karaktär ouppnåelig. När drömmarna sedan kunde ses i den framtida verkligheten och han såg sig tillbaka... Då grät han hejdlöst! Ära vare Jesus som gick samma väg till mötes! Han som tronar på stol nummer två på Faderns högra sida men som äger all given access. 

Jag får sluta nu. Mina ögon tåras. Jag kan inte se skärmen. 

- Tack Jesus för vad du gör hela tiden !!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Elena » I den Helige Andes tjänst!:  ”Ja, heliga anden behöver oss som redskap ”

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln