_DSC9211-2.Mobilen

- Ja.

Jeremia hade varit fängslad "en lång tid". Kungen, kung Sidkia, hämtade Jeremia hem till sig och "frågade honom i hemlighet", - "Har det kommit något ord från HERREN?" Jer. 37.

 

Jeremia svarade: Ja. 

 

Låt oss likt en ko idissla meningarna och låta de passera matsmältningens sju magar. Här står en verklig kung, uppburen av makt, och en simpel medborgare mitt emot varandra. En kung och en gudsman. Två digniteter där makten bytt plats och kungen trampar omkring i ullstrumpor. I rävighetens och feghetens strumpor. Hos HERREN är makten! Alltid.

 

Gudsmannen är  h e l g j u t e n. Han är densamme i fängelset som inför kungen. Kan du väga ordet eller svaret "Ja" på en våg och sätta vikt på det? Kan du mäta densiteten? Luften darrar och kungen bävar. Kan du mäta övertygelsen i det lilla svaret? Var är kerygmat, budskapet? Lugn. Det kommer du nervöse potentat. Är du rädd om din tron...? HERREN är på sin tron!

 

Låt oss likt en ko åter idissla det lilla ordet "Ja", med frågeställningen i ryggen. Så långt ifrån en estradörs välpolerade munväder du kan komma. Dignitetsfullt och orädd.  Ja. Inte Ja!

 

Vilken tyngd.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln