_DSC9211-2.Mobilen

Vi sprang för livet!

På bilden kan vi se en av de tre sårade amerikanska poliserna ledas bort av kolleger. Han blev troligen träffad av en polismans kula i ryggen. Gärningsmannen som löpte amok med en köttkniv uppgavs nämligen aldrig bära handeldvapen. Polisen fick kritik av massmedia eftersom man hade avlossat 18 skott mot knivmannen mitt på West 32 Street, utanför Manhattan Mall, vid Pennstation där mycket folk rörde sig. Tacka för det! Knivmannen tillfogade en civilklädd polisman ett sår rätt över hela ansiktet med ett hugg. Han fick sy 70 stygn. Hans omplåstrade ansikte prydde tidningarna dagen efter. Ett under att han överlevde. Folk skrek och flydde i panik. Vi trodde själva att vi var föremål för ett terrorattentat då vi hörde skotten. Vi flydde mitt i ett kulregn på andra sidan Manhattan Malls dörrar. Bara ett tiotal meter från skottlossningen.

Två dagar senare började bomberna detonera i New Jersey och på West 23 Street. Staden blev helt intagen av poliser. Vilka dagar det var och vi satt på första parkett i denna amerikanska actionfilm.

Ett minne för livet.

Läs också min text från 20 september. Där finns fler bilder och en utförligare beskrivning av händelsen under bloggen: "...Breaking News...Breaking News". 

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln