_DSC9211-2.Mobilen

Dop på Drottningholm

Just nu samlas de svenska kungligheterna ute på Drottningholm, ett stenkast härifrån. Prinsessan Madeleines nyfödda dotter skall döpas. 

Men det finns inget sådant dop. Det är endast en ceremoni av kyrkan. Det är en felaktig tillämpning av dopet, enligt bibeln. Det är också att föregripa sig på en händelse som måste vara individuellt beslutad. Kyrkan ställer sig ivägen för den kunskap om frälsningens väg hon själv skulle vara satt att förmedla. I praktiken blir man till hinder och skymmer vägen till frälsning. Dop som betyder att "nedsänkas". Inte ens ur den aspekten följer kyrkan urkunden - Guds ord. Att döpas utan att vara "född på nytt" är lika befängt som att födas utan konception. Således en orimlighet. Det är ett handhavandefel av kyrkan! En urkundsförfalskad tillämpning och en mänskligt förordnad tillställning. Det är kyrkans tradition att tidigt i livet knyta barnet till sig. Det må vara gulligt. Men barnen tillhör redan Guds rike, säger Guds ord. Ett dop till Kristus på frälsningens väg, det är det inte. 

Det är en sanning som tydligen åter och åter måste aktualiseras. Ja, det är en viktig kunskap om frälsningens väg. Frälsningens väg som alltid är attackerad. Att döpas till Kristus är mer än ett nedsänkande i vatten.

Det är en begravning för att stå upp i ett nytt liv!

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln