_DSC9211-2.Mobilen

Välfärdssamhället...

En talande bild från Stockholm på min framsida. Förmodligen en av de dagdrivare som kommer i grupper till olika städer i Europa för att tigga. Men varför spekulera. Han sitter där han sitter invid hundarnas markering. Spåren är färska eller av frosten bevarade i lågdagrar. Lagen om förbud mot dagdriveri upphörde 1964 i Sverige. Då bedömdes Sverige vara en välfärdsstat. Ingen ansågs behöva dagdriva längre. Dagdriverilagen avskaffades.

 

Är det den rike mannens hund i Lasarus värld, som har urinerat alldeles intill honom? I överförd mening. Troligtvis vet inte mannen på bilden om att texten i fonden korresponderar med hans eget liv. Om det nu är så... Men symboliken är slående. En sängbutik som öppnar inom kort. Han köar likt ungdomar till ett biljettsläpp, helt ovetande om att han själv mejslat ut bilden fullständigt.

 

Varför stannar inte de polisiära myndigheterna och reder ut mannens liv? Varför "dumpar" de åtminstone inte av honom vid socialkontoren och hjälper honom till rätta i livet? Eller är det en lukrativ försörjningspose mannen intagit med fattigdomens alla attribut? Jag tror inte det.

 

Jag har svårt med denna bild. Den är tragisk och komisk på en och samma gång. Tragikomisk. 

 

( bilden finns att se i mappen " Art" i Galleriet.)

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln