_DSC9211-2.Mobilen

Sverre Larsson.

Pingstprofilen Sverre Larsson gästade kanal 10 härom dagen. En mycket personlig intervju där många år i Guds rikes tjänst belystes. Sverre Larsson var också på den tiden en av Lewi Petrus nära medarbetare. 

 

Programledaren tog upp väckelsefrågorna i programmet. Sverre Larsson betonade i det sammanhanget att man inte kan utbilda sig till väckelse. Är inte det en bredsida till många av kristenhetens aktiviteter idag, så säg? För är inte alfakurser, G12 koncept, seminarier och annat i bildande syfte ett försök att skapa något som vi inte rår över? Guds omedelbara ingripande!

 

Att sprida kunskap i Guds ord är aldrig fel men det blir så lätt proselyt verksamhet och uppfostringskristendom. Liv går inte att instruera. Det har med födelse att göra!

 

Sverre Larsson drog en parallell till Apostlagärningarna, där det står: " Då kom plötsligt från himlen ett dån, som när en våldsam storm drar fram, och det fyllde hela huset där de satt. Tungor som av eld visade sig för dem och fördelade sig och satte sig på var och en av dem".  Apg. 2:1-2.

 

Jag måste få säga att det är enastående av en av pingströrelsens främsta entreprenörer att betona frågan så precist. Entreprenörer brukar annars profilera sig som affärsmän, verksamhetsivrare och föreningsbyggare. 

 

Sverre Larsson menade att väckelser kommer plötsligt. Så sant.

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln