_DSC9211-2.Mobilen

Stockholm Marathon 2014

På lördag skall jag genomföra mitt livs tredje Stockholm Marathonlopp. Farligt att yppa. Tiden går ju att kontrollera i efterhand. Jag får bjuda på den pinsamheten. Det är bara hålla utkik efter nummer 21003 i startfältet. Startnumret är lågt beroende på det nästan militära lopp jag genomled 2012. Jag tror inte mindre än 6000 löpare avbröt det året. Så det finns en bakgrund.

Det kan aldrig bli värre förutsättningar än 2012. Då vi hade 7 grader varmt i Stockholm med hällregn och blåst i kuling. Den upplevda temperaturen var naturligtvis under minus och vi var alla blöta i skorna, där vi trampade vatten innan start. I mål var alla genomfrusna och stela. Det var ohyggligt. Halvtimman innan loppet stod vi i de provisoriskt uppsatta partytälten och snodde värme från varandra. Jag hamnade bland en hop finländare som bara genom sin blotta närvaro upprätthöll allas sisu. Finländare har karaktär.

Vi får se hur det går. Det är loppet som räknas. Inte tiden primärt. Utan genomförandet. Man springer för att så fort som möjligt sluta springa.

Det är väl en bra beskrivning på det hela?

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv