_DSC7559Thommy4.MOBIL

- Ett väpnat angrepp kan inte uteslutas

Försvarberedningen delgav idag regeringen sin rapport om totalförsvaret i Sverige. Slutsatserna som inte är militärt baserade väcker ändå oroväckande farhågor: - Ett väpnat angrepp mot Sverige kan inte uteslutas, säger försvarsberedningen. Det skriver flera av våra dagstidningar om idag. En snabb nyhet som redan drunknat i all annan medial nyhetsförmedling.

Försvarsberedningen - som har till uppgift att analysera dessa frågor utifrån civilsamhällets utgångspunkter, föreslår att varje medborgare framöver ska ha beredskap för att klara av sin egen försörjning och omsorg under en vecka utan stöd från det offentliga samhället. Så konkret. Så kategoriskt.

Beredningens analys fastslår också att vi har ont om tid för att kunna nå fram till den förmågan. Det saknas både tid och resurser, menar man. Man pekar också ut Ryssland som ett hot i närområdet. Det är för övrigt inte många veckor sedan Rysslands president Vladimir Putin uttalade att det ryska samhället måste börja förbereda sin industri på att snabbt kunna ställa om hela sin produktion för militärt bruk, vid ett krigstillstånd. Vem tänker man anfalla? Vilka? Och när?

Vapenskrammel är en sak. Retorik en annan. Men där står vi!

Jag säger det igen: jag ser inte någon annan utväg. Våra pseudoproblem, välfärdsproblem och vår sjuka kultur behöver botas - för att inte tala om alla de relationsproblem vi har i vårt land. 

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Thommy » Evangelisation vid IKEA:  ” Hej Elin, ja du påminner mig verkligen om hur kommunikation kan vara svårt, det..”

  • Elin » Evangelisation vid IKEA:  ”Hej Thommy, fick din lapp på min bil. Du undrade vart jag var på väg. Jag och mi..”

  • Siri Åkesson » Tabernaklet:  ”När Tabernaklet skulle byggas var Gud väldigt noga med vilka färger som skulle v..”

  • Märta » Tabernaklet:  ”Tabernaklet!”

  • Siri Åkesson » Välsignat!:  ”Man vandrade runt Jerikos murar 7 gånger..för Gud hade så sagt..”

Bloggarkiv

Etikettmoln