Du är gravid!

 

Man kan förvisso dossera i teologi. Avhandla och disputera. Bli godkänd och få en titel. Jag ser inte ner på det. Vi är också intellektuella varelser. Allt vill ha sitt. Men vilken skillnad det är när Guds Ordet söker upp dig och inte du Ordet. Det är som att bli havande med Guds ord. Orden blir då levande och nyskapande. Torra föredrag, vem står ut med det?

 

Jag stöter ibland på människor som är havande. Havande med Guds ord. Det vet bara inte om det. I överförd mening mår de illa. De blir irritabla och är otillfreds. Frånvarande och upptagna. "Sjuka" av hormonförändringar. De vet inte vad de skall ta sig till med sig själva. Förstå mig rätt. Hur går det till? De finner ingen glädje i det som de normalt sett brukar göra. De blir rastlösa och obekväma med sig själva. Och andra... De rotar omkring i kulturlivet och annat men hittar inte engagemanget. Det går till innebandyträningen men vänder på halva vägen av otillfredsställelsen. Det är ett gott tecken! Graviditets tecken.

 

På liknande sätt kan gravida kvinnor vara bärare av nytt liv utan att veta om det. Det kan gå flera månader utan att man förstår att man är havande. I överförd mening är en gudsmänniska då havande med Guds ord. Man går och bär på ett budskap!! Man kan inte äta vad som helst. Smakerna förändras. Hyn blir annorlunda. Sömnen avtar. Man mår illa och vomerar. Det är först i tredje – fjärde månaden den observante utifrån kan se att kvinnan är gravid. För Gudsmänniskor finns inga graviditets tester. Livet blir otympligt och den vanliga orken avtar då den inre världen är i rörelse. Guds Ord är då i vardande i ditt liv!

 

Så är det med andefödd förkunnelse. Den är inte hämtad ur provrör från skrivbord, tekniskt fulländad med alla intellektuellt välregisserade komponenter. Lite hebreiska, grekiska och ordlekar. Kryddad med grundtexter och allegorier. Nej! En Andeburen predikan behöver inga hjälpmedel. Den framstår likt ett barn som fötts fram. Det nya livet ropar rakt ut. Oteatraliskt!

 

Ibland, men alltför sällan möter jag på människor som är långt gångna i graviditet. De har till och med fött andliga budskap tidigare, men de förstår inte att de på nytt är gravida med Guds ord. De är bleka, matvägrar, sömnlösa, spyr åt kulturlivets illa smakande rätter och de blir håglösa. Oförstådda av omgivningen... Känner du igen dig!? Du är havande! Guds ord verkar i dig, på dig och över dig. Herren själv kommer att bära fram det budskap som framföds inom dig.

 

Är det inte det som Hesekiel talar om då han åt av bokrullen? Den var söt som honung men skapade senare oro i magen. Previa. Pre – via,: före och vidare.

 

En välsignad process!!

 

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Siri » Fader förlåt dem...:  ”Dit behöver vi alla komma om och om igen!”

  • S. Anderberg » Tack för mig:  ”Broder! Såg din sida för första gången idag. Hoppas att du ändå får detta mejl. ..”

  • Siri » Gud är inte oordningens Gud:  ”Amen broder Amen! ”

  • Claes Mård » Tack för mig.:  ”Det är tråkigt om din röst tystnar Tommy men jag förstår din känsla. Man blir t..”

  • Siri » Tack för mig.:  ”Om du känner frid över ditt beslut så är det ok,då har Gud nånting annat för dig..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln