_DSC9211-2.Mobilen

Inbjudan till Storvreta

I förrgår natt drömde jag att jag satt i min ungdoms församlingslokal och det var min pastor som nu är hemma hos Gud som talade. Jag vet inte bibelämnet han stannat inför. Det fick jag aldrig fatt i. Jag kunde bara uppleva den kamp som fanns i förkunnaren då han framförde sitt budskap. Han var för övrigt en gudsman som inte hade svårt för ordval. Men här var det en mödosam kamp om själva budskapet och meningarna ville liksom inte stå på kö bland det osagda. Den kamp som jag känt igen i verkliga livet. Jag kunde följa varje rörelse där i drömmen. Och det gladde mig mycket!

Jag fick fatt i bara en enda mening av vad han sa i drömmen. Och jag minns medan jag drömde att jag påminde mig om att jag skulle lägga meningen på minnet tills jag vaknade. Kan du förstå hur det kan vara? Meningen var en konklusion på det pastorn hade sagt i sin predikan, i drömmen. Som ett snöre som han knöt ihop säcken med. Meningen kom att bli en slags slututvärdering över det han talade om. Och en rubrik rätt in i mitt nu!

Jag undrade vad jag skulle med denna undervisning till, för meningen hängde liksom i luften. Det var inte något särskilt antagande min pastor förde fram där i drömmen, egentligen. Men jag brukar inte gå på nattliga predikningar i drömmar och den här upplevelsen stack ut. 

Vad sa han, min pastor? "Människan har så många olika grunder för sina beslut." Jag kan se honom hålla i talarstolens sidor, böja sig något framåt medan han säger det under nasal framtoning och under kamp. Som om han behövde plocka upp orden från pulpeten med sina andetag och föra dem vidare ur sin mun. I det sagda så öppnades det en förnyad förståelse för allas vårt eget dilemma här i livet; vi är så ombytliga och mångbottnade! Det var själva essensen av min pastors slutsats i drömmen. Kan du tänka dig!

Men så fick jag ett röstmeddelande från en syster i Storvreta dagen efter som frågade om jag ville komma till deras bönegrupp framöver, mitt i levande livet. De samlas utanför etablerade kyrkor, vad jag kan förstå, och de önskade att jag skulle komma till dem då de följt min evangelisation på avstånd och via bloggen.

Jag tvekade under hela gårdagen och låg stilla och tänkte inför Gud - du vet att jag inte har några egna ambitioner. Vad kan jag tillföra dem? Jag bad faktiskt om vägledning. Men så blev min pastors ord plötsligt så vägledande. Kan du tänka dig? Han som varit borta så många år. "Människan har så många olika grunder för sina beslut." Man kan ta räddhågans beslut och stanna hemma. Man kan ta självhävdelsens beslut, åka dit på kallelsen och tro sig vara något! Då förstod jag att drömmen var själva vägledningen i detta. Det var Guds ledning. Åk dit!

Stopp ett tag! Varför skriver jag detta och gör mig möjligen sårbar?  Jag kunde hålla detta för mig själv. För det var till mig. Men jag skriver detta för att dra ner och göra livet i Gud åtkomligt också för dig. Det finns ett rikt liv i Gud! Och jag tänker så länge du läser texter från denna blogg reta din andes "pärlemor", att det skapas en sådan längtan att du reser dig upp i tjänst för Gud! Konkretare kan det inte bli. Integriteten får sitta någon annanstans.

Så jag ringde till systern i Storvreta idag och nu ska vi planera in en helg i december där vi blir inbjudna till deras samling. Det är ju så enormt gripande och stort!

Församlingen, Guds församling, består av lemmar varandra till tjänst. Kroppens lemmar är inte friställda. De är sammanfogade, står det, efter var särskild dels uppgift. Då ska man inte låta ovidkommande faktorer störa sammankomsten eller låta en uppsjö av meningslösa faktorer hindra Gud verk. 

Kära vänner i Storvreta! Inom några veckor får vi träffa varandra. Det ser vi fram emot.

Guds verk går framåt.


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Stina » Inställd evangelisation:  ”Frid Thommy! Ber för dej att du snart blot frisk och fit for fight!”

  • S. Anderberg » Inställd evangelisation:  ”Vi har också varit sjuka....Men vi ser verkligen fram emot den 10:e. Ni är SÅ va..”

  • Märta » Swish nummer:  ”Bäste bror! Inget swish! Låt Herren visa sig härlig! När du ser lokalen, då vet ..”

  • Siri » Swish nummer:  ”När tiden var inne sände Gud sin son till världen..”

  • Leif Andersson » Den Helige Andens verk!:  ”Medan dagen varar måste vi göra hans gärningar som har sänt mig. Natten kommer d..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln