_DSC9211-2.Mobilen

Det ena släktet prisar för det andra...

 "Stor är HERREN och högtlovad,  ja, hans storhet är outrannsaklig. Det ena släktet prisar för det andra dina verk,  de förkunna dina väldiga gärningar." (Psaltaren 145)

Jag blev mycket välsignad över denna vers. Varför? Ja, det står inte att "det första eller det tidigare släktet ensidigt prisar för det andra eller senare släktet om Guds verk" i ouppnålighet. Nej, det står att "det ena släktet prisar för det andra dina verk ". Det kan alltså likaväl vara den senare generationen som vittnar för den föregående generationen, som tvärtom. Det är den fulla utläggning av texten. Vad förkunnar de? Om Guds väldiga gärningar!

Ohh...det fyller med tro och hopp! Jag ber att som i fädernas tid, Gud skulle få framstå för vår samtid. Det kan aldrig vara en fel inställning inför Gud. Det kan aldrig vara emot Guds vilja. En sådan hänvisning, auktorisation och åsyftan kan inte Gud förbise.

"Det ena släktet prisar för det andra dina verk." Då var inte heller Guds verk genom fäderna förgäves. De ropar till varandra, ja, det ena släktet till det andra om Guds väldiga gärningar.

- Halleluja !!

 

Etiketter: psaltaren 145

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln