_DSC9211-2.Mobilen

Guds frid 

"Gör er inga bekymmer för något utan låt Gud i allt få veta era önskningar genom åkallan och bön med tacksägelse. Då skall Guds frid, som övergår allt förstånd, bevara era hjärtan och era tankar i Kristus Jesus." Filipperbrevet 4:6-7

Det är trendigt med mindfulness. Olika tekniker för att stänga ute och hålla inne och kväsa orolig själ. Eller svett yoga... Det är otroligt vad människan kan hitta på olika lösningar för distraktion. Människan behöver ro till sitt sinne. Jesus har den friden.

Bibelordet idag tar fasta på att det är inför Guds ansikte vi får Guds frid, om vi skulle sakna den. Paulus uppmanar alla att komma med sina önskningar till Gud. Med åkallan och bön under tacksägelse. Tacksamheten som tar fäste i det Gud redan gjort i våra liv och den tar hjälp i att söka upp de självklara i vårt välmående och välbefinnande. Att se - är inte självklart. Att höra - är inte heller självklart. Att bo. Att ha hälsa och mat. 

Bibeln säger inte att vi kan sakna bekymmer. Men då vi har det så får vi "kasta alla våra bekymmer på honom", säger ett annat skriftställe. Det är i allra högsta grad en påtaglig handling. Att kasta. Guds ord utlovar då ett bevarande i frid i Kristus Jesus för våra tankar och vårt hjärta, varifrån livet utgår.

Jag vill avsluta några ord av förkunnaren A.W Tozer. Det är inga ord från Bibeln men det andas den gudsfruktan som kommer av ett innerligt gudsförhållande. Det är den vi alla behöver på individnivå.

" Make your thoughts a sanctuary God can inhabit, and don`t let any of the rest of your life dishonor God."     -  A.W. Tozer -

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Elena » I den Helige Andes tjänst!:  ”Ja, heliga anden behöver oss som redskap ”

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln