_DSC9211-2.Mobilen

Östersjön

Östersjön. Här sjönk Estonia under märkliga omständigheter och olycksutreddes än besynnerligare. Här ligger den ryska gasledningen på havsbotten. En oerhörd intressesfär. Östersjön. Här sjönk Estonia under märkliga omständigheter och olycksutreddes än besynnerligare. Här ligger den ryska gasledningen på havsbotten. En oerhörd intressesfär.


Det händer att jag tar bort bloggtexter. Det handlar då om förkunnelse som inte alltid är så lätt för icke kristna att tillgodogöra sig. Då kan det bli svårt att förstå en god Gud. Så det är ingen ambivalens från min sida att texter försvinner. Den som är snabb hinner att läsa. Det finns djup i Guds ord. Tanken är inte att någon ska drunkna av brist på förståelse.

Sverige påskyndar nu riksdagens analys av det säkerhetspolitiska läget. Med två veckor. Då är det verkligen bråttom.

Tidigare i veckan framkom det uppgifter i pressen om att Ryssland meddelat svenska diplomater om vad de kommer att vidta för åtgärder vid en svensk ansökan. Om riksdagens tidigare lagda analys är relaterat till de, då är det verkligen en reaktion på hoten. Den svenska försvarsministern som talar om en hel katalog av hot från öst.

Vid bara anblicken av hur Ryssland smulat sönder halva Ukraina och hur hänsynslöst de dödar civilbefolkningen så förstår vi att det är ett politiskt ursinne i militär klädnad. Värd att frukta.

Östersjön är det ingenmansland striden står om. Kan vi verkligen vara på väg emot en militär konfrontation inom kort? Vi som ännu inte återhämtat oss från turbulensen efter pandemin och kriget i Ukraina. Sverige har ett modernt försvar - i stort. Men vi har inte på långt när de volymer och kvantiteter som Ryssland besitter.

Det är oerhört att se allt detta ske framför våra ögon och inse att verkligheten kan förändras drastiskt och det på väldigt kort tid nu. Sverige har stått utanför Nato sedan starten den 4 april 1949 och ska tidigare lägga utvärderingen för ett inträde med 336 timmar. Det är panikartat relaterat till sammanhanget - för att inte tala om en skyddsreflex.

Det säger allt om hur allvarlig situationen är.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

  • Anita » Traktatmissionen!:  ”Thommy,jag sänder många Krya på dig hälsningar och ber att Gud ger dig kraft och..”

Bloggarkiv

Etikettmoln