_DSC9211-2.Mobilen

En livslögn

En man passerade mig på stan. Han fick också en traktat. Han stannade upp och läste. Då stannar också jag upp. Det är ett lystringstillfälle i arbetet som människofiskare. 

Mannen var mer gammal än äldre. Han hade levt ett bra liv, sa han. Han hade gjort allt som han hade velat och önskat. Farbrodern trodde inte på något liv efter detta och han ville inte ha några fler upplevelser. Allt var upplevt och gjort, så sa han.

Mannen berättade att han varit på starka gudstjänster på Tunnelgatan på tidigt 60-tal men han avgjorde sig aldrig för Gud. Det var i hans ungdom. Detta var långt innan jag själv var född. Nu stod vi där och Guds Ande gav mig en ingivelse:

" Om du nu är mätt och blasè på livet så till den grad att du inte ens kan tänka dig en evighet och en himmel, varför gav du då inte ditt liv till Gud när du var ung? Då hade du knappast hunnit bli led på alla upplevelser? Du har alltså inte upplevt allt! "

Mannen levde på en livslögn. Guds Ande sköt rätt in i bubblan. Meningarna kommer att följa honom ända in i evigheten - oaktat utgången. För vi är evighetsvarelser! 

Där stod jag på stan precis 60 år senare och får vara med och påminna honom om det som han hörde om på tidigt 60-tal och ge ett nytt frälsningens erbjudande.

Varför sörja flydda tider? Det är bara du som förpassat dig själv vid sidan av.

- Gå ut på fältet!  


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

  • Anita » Traktatmissionen!:  ”Thommy,jag sänder många Krya på dig hälsningar och ber att Gud ger dig kraft och..”

Bloggarkiv

Etikettmoln