_DSC9211-2.Mobilen

Du kan ju bli känd...

Knappt hade jag vaknat innan själens fiende uppvaktade mig denna morgon. Med smicker. Samtidigt tonade en sång så segerfritt och saligt i en annan stratosfär och den nådde mig; "Dig Oh Guds Lamm ske ära, att du vårt offer blev. Och med den stungna handen skuldbrevet sönderrev. Och utav oss ett evigt, rike av präster gjort. Bland alla namn på jorden endast ditt namn är stort."

- "Nu kanske Evangelistfonden får upp ögonen för dig, men du har ett problem. Du måste vara etablerad i någon kyrka eller samfund, först. Annars faller du inte inom ramarna för deras regler. De uppvaktar inte frilansare.", viskade han i mitt sinne. Han som jag så väl känner igen rösten av.

Åh! Hur länge ska vi behöva åtföljas av denne Åklagare? Så länge vi är i tiden! Satan, är hans namn bland Guds egendomsfolk. Och en djävul är han. Han har alltid fel. Denna syndens upphovsman.

Nej, om du så än försöker släpa mig fram till en prisutdelning med en summa pengar för att evangelium sprids, så kommer jag likt Elisa att låsa in mig i mitt hus. Vad ska jag med 15.000 kronor till? Och vad har pengar kopplat till evangelisten med evangelisation att göra?! Skulle det möjligen kunna finansiera evangelisationen? Knappast! Det räcker knappt till hyran under en profetfasta.

Förlåt mig Evangelistfonden - som säkert har bättre intentioner än jag kan överblicka, men jag tror inte på prisutdelningar i Guds rike. En dag skall vi stå förklarade. Av Gud! Då ska vi ge all ära till Jesus som betalade det verkliga priset. Den helige Ande i mig säger nej. Ge pengarna under berömmelse till någon annan. Uppvakta inte mig. Ge diplomet till någon annan. Sätt strålkastarljuset och framtida kallelser under erkännande till någon annan.

Samtidigt sjöng en änglakör i min inre värld denna morgon..."Bland alla namn på jorden, endast ditt namn är stort."

Jesusnamnet!



 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln