_DSC9211-2.Mobilen

Fågelfotografering






Så här kan en fotosession se ut när jag fotar rovfåglar. Det är den vackra kärrhöken som står i fokus, denna dag. Det här är så långt ifrån den kontrollerade falkeneringen man bara kan komma. Rovfåglarna är extremt skygga och har stora områden som sina revir, men jag har ändå funnit ut några passage som de "patrullerar" emellanåt. 

Problemet med rovfågelfotografering är att man oftast är sedd innan man sett fåglarna. Men inte alltid, faktiskt. Kärrhökhonan höll på att flyga in i mig härom veckan. Ja, nu överdrev jag kanske lite men hon var bara cirka tio meter ifrån mig. Där fick hon syn på pliriga ögon bakom masken, drog vingarna åt motsatt håll, stannade till i luften och tvärvände. Därmed så var den platsen förstörd för den dagen. Det fanns inte en chans vid det tillfället att få till en bild med det här objektivet. 

Det är annars alla konturerna som är problemet. De måste man försöka bryta ner genom kamouflage. Kamerastativet och inte minst mina ögon röjer mig i den här "outfiten". Kärrhöken kan se en groda på femhundra meters håll i riktigt högt gräs. Det går därför inte att blotta hud större än ett ungerskt frimärke. Man blir röjd.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln