_DSC9211-2.Mobilen

Guds kroppsspråk

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. Gud har inte sänt sin Son till världen för att döma världen, utan för att världen ska bli frälst genom honom. Den som tror på honom blir inte dömd. Men den som inte tror är redan dömd, eftersom han inte tror på Guds enfödde Sons namn."  Johannes evangelium/Bibeln kapitel 3.

Det är vida observerat och känt bland beteendevetare att mellan 70-90% av vårt kroppsspråk signalerar och understryker eller dementerar det vi talar ut. En liten rörelse kan motsäga det sagda. Då kan tvivel uppstå kring budskapet.

Jag tänker på Gud. Han som älskade människan så högt. Han, Gud, som är ande, lät sin son ta sin boning i en människas kropp och gestalt. Hur övertygande är inte han i sin kärlek när han sträcker ut sina armar utan protester och låter sig fastspikas på korset för mänsklighetens skull och deklarerar; "Faderförlåt dem för de vet inte vad de gör." Nog korresponderar kroppsspråket alltid. Gud har bevisat sin kärlek till oss. Han kan inte göra det mer övertygande.

Han gjorde det till hundra procent. Så övertygande. Av kärlek.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln