_DSC9211-2.Mobilen

Den unge mannen i Sakarja bok

Israels premiärminister Benjamin Netanjau har deklarerat att han vill bygga ett staket runt hela Israel. Han vill skydda landet mot "vilda odjur". Hans oro avser naturligtvis pågående terrorhandlingar som emanerar ur Syrien konflikten. Israel har för övrigt redan påbörjat ett bygge av stängsel mot Jordanien, längst med hela den Israeliska gränsen.

Men vad har Herren sagt långt tidigare av principiell karaktär?

"Och jag lyfte upp ögonen och såg, och se, där var en man med ett mätsnöre i handen. Då frågade jag: "Vart går du?" Han svarade: "Att mäta Jerusalem för att se hur brett och långt det skall bli." Och se, ängeln som talade med mig kom fram, och en annan ängel kom emot honom. Han sade till denne: "Skynda i väg och säg till den unge mannen: Jerusalem skall ligga som en obefäst plats, på grund av den stora mängd människor och djur som finns därinne. Och jag själv, säger Herren , skall vara en mur av eld omkring staden, och jag skall vara härligheten därinne."   Sakarja 2.

Herren vill uppenbara sin makt och styrka på Israel. Det vill han göra i kommande dagar. Att urskilja en, ja två änglar, som går emot varandra i samma fråga, ja, det blir inte lätt att särskilja på den politiska scenen. Ett maktbud. En kontraorder.

- Så, skynda till den unge mannen med mätsnöret från ömse håll. 

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Kommentarer

Bloggarkiv

Kommentarer

Etikettmoln