_DSC9211-2.Mobilen

Vårtecken

Häromdagen flög en tofsvipa över Vällingby rondellen med sina karaktäristiska vingeslag, där jag bor. Hon flög lite hit och dit i sin typiska rytm, då dom byter sida i vingslagen och tar sig fram. Ett vårtecken om något - trots att snön också gjorde ett tillfälligt besök.

Bilden här intill är tagen 17.23, idag. Det är en duvhöks hona som intagit sin vanliga pose, i mina närtrakter. Jag kan se henne från mitt fönster, där hon ofta sätter skräck i småfåglarna. På bilden är jag redan sedd. Hon är ett ögonblick ifrån att dra. Man kan se att hon har en vuxens fjäderdräkt nu med sina fina och oförstörda vingpennor. Jag tror att hon nyss parat sig. Det ser man på de vita fjädrar som sticker ut bakom stjärtfjädrarna. De är i fullständig oordning. Ett tecken om något. Det bådar gott för skogsdramatik i sommar då både ungar och familj skall hållas med byten.    (klicka på bilden)

Jag vill återkomma till Anton Johansson och Birger Claesson, inom kort. Förutsättningslöst. Profetiskt tal är dyrbart. Tänk på Agabus i bibeln. Han förutsa en svår hungersnöd över hela världen. "Den kom också under Claudius regering". Apg. 11:28.

"Den kom också", står det. Vad betyder det? Att den hade dröjt, naturligtvis. Och att den var inväntad med tilltagande skepsis. Utlovade händelser som dröjer har en tendens att tappa sin publiks uppmärksamhet. Men den kom! På Claudius tid. Jag tycker mig höra en ton av; Men bibeln hade rätt! Agabus hade rätt. Men inte för att just Agabus hade rätt utan för att den kanske bemöttes med tvivel, under lång tid.

Så typiskt.


Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln